Pokémonkaarten zijn geen uitzondering op vervalsingen. Vanwege het feit dat sommige kaarten meer waard kunnen zijn dan je auto, gebeurt het vaak dat een kaart wordt vervalst. Deze tips van Pokemonkaartenverkopen.nl zorgen ervoor dat jij geen neppe Pokémonkaarten op de kop tikt!

Uiterlijk van de Pokémonkaart

Een van de makkelijkste manieren om een kaart te onderscheiden van een echte en een neppe is het uiterlijk. Bij echte Pokémonkaarten komen de kleuren veel beter tot hun recht. Bij neppers is het vaak zo dat de kaarten vage kleuren hebben. Soms zijn ze ook veel donkerder dan de echte.

Ook is het kijken naar de inhoud belangrijk. Staan er spelfouten in? Dan is het vast geen echte Pokémonkaart. Een veel voorkomend fenomeen is het misspellen van ‘’Pokémon’’. Op de neppers wordt het streepje op de ‘’e’’ vaak weggelaten en staat er dus Pokémon.

Glad of wat ruwer

Je kan de kaarten ook onderscheiden qua hoe ze aanvoelen. Echte Pokémonkaarten hebben een wat ruwer gevoel als je er met je vinger overheen gaat, terwijl neppe kaarten vaak een gladde laag hebben. Een echte Pokémon kaart is wat stugger en buigt dus niet zo makkelijk.

Zeker van je zaak zijn over de Pokémonkaart

Als je het echt zeker wilt weten, kan je ook een iets radicalere aanpak gebruik. Je kan bijvoorbeeld proberen de afbeelding van de kaart af te halen. Dit is vrij makkelijk te doen bij een neppe Pokémonkaart. Ook is het raadzaam om een echte kaart mee te nemen. Hierdoor kun je de kaarten vergelijken. Ben je hierna nog niet zeker van je zaak? Probeer dan de Pokémonkaart zachtjes te scheuren. Een echte kaart scheurt namelijk heel moeilijk. Het is wel aan te raden dit pas te proberen als je de kaart in bezit hebt!