Kaarten

Probeer wat nieuwe kaartspelletjes

Met een paar stokken kaarten kan je een heleboel verschillende spelletjes spelen. Pesten, jokeren. Pokeren. Rikken, Een en dertigen, enz. Het is maar een hele kleine greep uit de mogelijkheden. Weet je ven niet wat je moet doen dan is het misschien leuk om eens wat nieuwe kaartspelletjes uit te proberen. Dit kan je in alle rust eerst eens alleen uit testen en uitproberen. Weet je niet goed hoe bijvoorbeeld het kaartspel pesten gespeeld moet worden of wat de spelregels zijn? Dit kan je allemaal even opzoeken bijvoorbeeld op internet. Hou deze uitleg erbij als je voor de eerste keer het desbetreffende kaartspel gaat spelen.

Een kaartavondje organiseren

Nodig wat familie, vrienden, buren of kennissen uit voor een kaartavondje. Overleg welke kaartspel jullie dan willen gaan spelen. Maak het spel nog spannender door van iedere deelnemer individueel de score bij te houden. Aan het eind van de avond is er een de grote winnaar. Het is gezellig en je leert op deze manier ook weer wat nieuwe dingen bij het kaarten. In veel gevallen is het namelijk zo dat er bijvoorbeeld wel veel mensen zijn die het kaartspel jokeren kennen. Maar dat iedereen het net weer op een iets andere manier speelt of andere spelregels hanteert.

Een kaartspel dat je alleen kan spelen

Op momenten dat de verveling toeslaat kan je altijd nog een kaartspelletje in je eentje gaan spelen. Je kan overigens ook op de PC of laptop een kaartspel opzoeken en gaan gamen. Uiteraard kan je dit ook gewoon doen met een of twee stokken kaarten. Je kan bijvoorbeeld hoger en lager gaan spelen. Je schudt de stokkaarten. Draait de eerste om en dan moet je bij ieder volgende kaart raden of deze hoger of lager is dan de vorige kaart. Maar er zijn uiteraard nog veel meer kaartspelletjes die je in je eentje kan spelen.