Boeken

Een goed boek lezen en je aansluiten bij een boekenclub

Als je regelmatig een boek leest dan is het misschien een leuk idee om je aan te sluiten bij een boeken of lees club. Er is dan bijvoorbeeld een keer in de twee weken of een keer per maand een bijeenkomst van alle leden en dan wordt er een boekbespreking gehouden over een of meerdere boeken. Het is leuk om met andere liefhebbers van boeken samen te zijn. Bovendien als je dan eens een keer even niet weet wat je moet doen dan kan je het boek gaan lezen wat bij de volgende samenkomst behandeld gaat worden.

Heerlijk snuffelen tussen allerlei soorten boeken op de boekenmarkt

Slaat de verveling toe kijk eens op internet waar er op dat moment een boekenmarkt is. Als je van boeken en lezen houdt is dat een leuke bezigheid. Heerlijk snuffelen tussen allerlei soorten boeken en wie weet kom je weer met een stapel leuke boeken terug thuis. Vaak zijn de boeken ook nog eens flink afgeprijsd. Mocht je van een bepaalde auteur alle boeken verzamelen? Dan is een boekenmarkt de plek om je verzameling misschien weer wat verder uit te breiden.

Ga eens naar de bibliotheek of bezoek een boekhandel

Houd je van boeken dan is het ook leuk om een bezoek te brengen aan de bibliotheek en hier eens rustig rond te kijken. Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan een boekhandel. Denk bijvoorbeeld eens aan de grote boekhandel in Maastricht die gevestigd zit in een kerk. Daar kan je echt een lange tijd vertoeven en lekker rondsnuffelen tussen allerlei soorten boeken. Uiteraard zijn er nog wel meer grote en bijzondere boekhandels te vinden door heel Nederland. Zoek eens rond op internet en maak een notitie van alle boekhandels die je nog een keer wil bezoeken.

Een boekenlijst maken met boeken die je graag nog een keer wil lezen

Eigenlijk past dit een beetje bij het bezoeken van boekhandels en naar een boekenmarkt gaan. Mocht je je een keer vervelen maak dan eens een lijst met boeken die je graag nog een keer wil lezen. Als je van een bepaalde auteur boeken verzameld maak dan met welke boeken er al in je bezit zijn of welke er nog ontbreken.