Bier

Met bier meer plezier?

Op momenten dat je niet weet wat je moet doen kan je altijd nog met ene paarvrienden afspreken om ergens in een café of andere horecagelegenheid een biertje te gaan drinken. Een soort mannenavond. Uiteraard is het dan ook leuk om eens een nieuw soort bier uit te proberen. Maar mochten je vrienden even geen tijd hebben dan zijn er nog genoeg mogelijkheden om je met bier te vermaken.

Ga naar een speciaalzaak in drank

Er zijn echt ontelbaar veel soorten bier. Als je graag bier drinkt is het misschien een leuk idee om eens een grote speciaalzaak in drank te bezoeken. Je kan op je eigen tempo alle soorten bieren bekijken en er misschien enkele aanschaffen om thuis eens te proeven en uit te proberen. Echt je zal verbaasd staan hoeveel keuze er is. En met het rondkijken en bestuderen van de etiketten ben je best een tijdje bezig en is het vervelen in een keer over.

Thuis een bierproeverij organiseren

Dit kan je alleen doen maar het is nog leuker met familie of vrienden. Koop verschillende soorten bieren die je nog niet kent en organiseer thuis een kleine bierproeverij. Schrijf ook echt van ieder biertje dat je proeft op wat je bevindingen zijn. Wie weet ontdek je wel een soort bier dat je zo lekker vindt dat je er nog wel meer van wil drinken. Heb je liever geen alcohol? Geen probleem je kan uiteraard ook een bierproeverij houden met bieren zonder alcohol. Zorg ook voor een paar mooie glazen waar je het bier mooi in kan presenteren.

Zelf je bier gaan brouwen of een brouwerij bezoeken
Misschien vind je het wel een leuk idee om je eigen bier te gaan brouwen, Hier kan je eventueel ook nog een cursus of workshop voor volgen. Als je niet goed weet wat je moet gaan doen is het informatie zoeken om zelf bier te gaan brouwen een leuke tip. Wat ook leuk is om te doen is een bierbrouwerij bezoeken. Je krijgt er dan een rondleiding en leert zo van alles over het proces van bier brouwen.