Sinds de cryptovaluta in 2009 actief werd aangeboden, is er een hoop veranderd.
Wie destijds voor een klein bedrag bitcoins kocht, kan zich nu in veel gevallen multimiljonair noemen. Zelfs als je pas veel later in de wereld van digitaal geld instapte, kon je een aardig bedrag op je digitale portemonnee of wallet verwachten.
Virtueel geld waar geen bank aan te pas komt, met dank aan blockchain.

Momenteel zit de cryptovaluta ook weer aardig in de lift. Ten tijde van dit schrijven staat de Bitcoin koers op maar liefst 14000 dollar. Neem de onderstaande informatie eens goed door. Wie weet is dit het moment om in te stappen in de wereld van de Bitcoins en jouw virtuele wallet direct te spekken.

Blockchain

De database blockchain stelt deelnemers in staat, na ondertekening door beide partijen, een digitale transactie, veilig in een database op te slaan.
Het onleesbaar maken van informatie via cryptografie, verklaart direct de naam “cryptovaluta”. Bitcoin en Ethereum zijn de grootste op het gebied van het elektronisch geld.
Het opslaan van informatie in kleine blokjes en ook nog op een groot computernetwerk, staat garant voor een lange ketting van informatie, die niet te kraken of te veranderen is. In ieder blokje bevindt zich informatie over het vorig blokje en dat gaat gedurende de hele informatieketting zo door. Een vernuftig stukje techniek die een enorme veiligheid met zich meebrengt.

Veiligheid netwerk

Op het gebied van veiligheid van Bitcoins kan het volgende worden gezegd:
Doordat er geen sprake is van een database op een centrale plek, wordt direct een groot voordeel bereikt. Alle aangesloten computers bevatten namelijk exact dezelfde informatie. Vinden er wijzigingen plaats in de database, dan worden deze ook naar de aangesloten computers, de zogeheten nodes, gekopieerd. Als er sprake is van een probleem bij een knooppunt, dan zijn er nog legio plekken, waar identieke kopie├źn beschikbaar zijn. Bij hacken of stroomstoring, is er dus geen reden tot paniek.

Bitcoins kopen

Het juiste moment van bitcoins kopen is er niet. De handel is altijd in beweging. Omdat het mogelijk is, 24/7 gedurende het hele jaar, de koers te volgen krijg je een goed beeld van het verloop en wat een goed moment is om in actie te komen.
Cryptovaluta brengen een gevoel van vrijheid met zich mee. Geen overheid of bank die zich bemoeit met deze wijze van handel. De toename van het aantal personen dat zich is gaan toeleggen op cryptovaluta, geeft de interesse in cryptovaluta goed weer. Hoe meer deelnemers, hoe sterker het netwerk. Daarmee wordt de veiligheid alleen maar vergroot.

Ethereum kopen

Wanneer je Ethereum wil gaan kopen, dan kan je voor een relatief laag bedrag instappen.
Ethereum kopen kan al vanaf 100 euro.
Het maximumbedrag van een bestelling bedraagt 10.000, maar het aantal bestellingen is daarentegen ongelimiteerd. Bij het instappen, kan het eerste bedrag in je Ethereum wallet zelfs al binnen een kwartier toegevoegd zijn. Ook met een zakelijke rekening is het mogelijk om te betalen. De belasting bestempelt de aankoop dan wel als zakelijke investering.

Veiligheid eigen cryptovaluta

Het is goed om een vertrouwd persoon in te lichten over jouw acties op het gebied van Bitcoins of Ethereum. Ze vertegenwoordigen immers waarde. Mocht er iets met jou gebeuren, dan is het wenselijk dat iemand toegang tot jouw opgebouwde tegoed heeft. Zo gaat jouw digitale vermogen niet verloren.
Dit stukje veiligheid is te realiseren, door een deel van je wachtwoord bij de notaris vast te leggen en het andere deel bij iemand, die jij echt vertrouwt. Zo weet je ook zeker, dat men pas bij jouw vermogen komt, als jij er niet meer bent.

Virusscanner en wachtwoord

Het niet hebben van een achterban. in de vorm van een bank of toezichthouder maakt, dat de verantwoordelijkheid op jouw schouders rust. Door een goede virusscanner te installeren, kan je voorkomen, dat oplichters en criminelen toegang krijgen tot digitale jouw vermogen. Zorg daarnaast voor een complex wachtwoord. Doordat deze lastig te kraken is, bouw je extra veiligheid in. Criminelen worden steeds vindingrijker. Een goede bescherming van jouw digitale vermogen blijft te allen tijde noodzakelijk.

Cryptovaluta verdelen

Zie de crypto wallet ook echt als je gewone portemonnee. Door niet teveel “geld” in je digitale portemonnee te hebben, loop je minder risico. Zorg voor een goede opslag van het restant, in een beveiligde omgeving. Een eenmaal ingesteld wachtwoord kan namelijk niet meer worden gewijzigd. Zaak dus, je wachtwoord elders vast te leggen. Als je dan toch met crypto bezig bent, doe dat dan ook met je wachtwoord en versleutel deze goed.

Belasting

Omdat cryptovaluta waarde vertegenwoordigen, is het belangrijk, dit bij de belasting op te geven. Geruststellende gedachte is, dat de eerste 30.000 euro aan vermogen vrijgesteld is van belasting.

Instappen in de wereld van cryptovaluta

Wil je de sprong wagen en starten met cryptovaluta, zorg dan dat je beslagen ten ijs komt. Verdiep je in de voor- en nadelen, die deze vorm van beleggen met zich meebrengt. Door het te benaderen als geld in je echte portemonnee zal je gefocust blijven. Grondig onderzoek is altijd aan te raden op het gebied van beleggen en investeren.
Sparen levert vandaag de dag niets op. Door je te verdiepen in cryptovaluta in de vorm van Bitcons of Ethereum, is het voor jou misschien toch mogelijk, je vermogen uit te breiden. Er is online voldoende informatie voorhanden, die jou in staat stelt, een weloverwogen beslissing te nemen, op het gebied van cryptovaluta.