Schade aan het springkussen? Een springkussen huren kan dan een goed idee zijn. Maar geef de moed niet te snel op, want vaak is het mogelijk om springkussens eenvoudig zelf te herstellen. Ik ga je vertellen hoe je dit doet.

Na verloop van tijd kan het zijn dat het springkussen schade oploopt. Schade aan een springkussen kan zich op allerlei manieren uiten, bijvoorbeeld door vandalisme, door het stoten tegen objecten, tijdens het transporteren, door geen onderzeil te gebruiken of door simpelweg slijtage. Gelukkig kan de schade meestal eenvoudig hersteld worden mits je weet hoe het moet. In dit blog geef ik je drie manieren hoe je een springkussen kan repareren.

Manier 1: Koud afplakken met PVC

Met PVC kun je eenvoudig luchtdoorlatende plekken dichtplakken. Hiervoor dien je de juiste lijm te gebruiken. Deze manier werkt het beste wanneer het springkussen open gaten bevat. Je kunt een stuk PVC vastlijmen op het springkussen. Zorg dat je hiervoor de goede lijm gebruikt. Deze lijm is eenvoudig te verkrijgen bij een doe het zelf zaak.

Manier 2: Verhitten en afplakken met PVC

Mocht de schade zich bevinden op hoeken of oneffen gebieden, dan adviseren wij om voor het plakken van de PVC (zoals beschreven staat bij Manier 1) de oppervlakte te verhitten met een föhn. Wanneer de oppervlakte warm genoeg is kun je het stuk PVC erop plakken. Hierna dien je de oppervlakte weer warm te föhnen totdat het droog is.

Manier 3: Repareer het springkussen door de naden dicht te naaien

Mocht er slijtage zijn ontstaan bij de naden, dan zit er niets anders op dan het gat dicht te naaien. Dit kun je doen met speciaal sterk draad en werkt precies hetzelfde als bij het naaien van stof.

Kijk eerst naar de schade en kies vervolgens de juiste behandelmethode.

Succes!