Webshops zijn tegenwoordig net zo populair als gewone winkels, misschien zelfs wel populairder. Voor alles is een webshop te vinden, en ook alle dingen zijn op internet verkrijgbaar. Het is zelfs mogelijk om auto’s en caravans online te bestellen. Maar, hoe run je nou zo’n webshop? En waarom zijn webshops nou eigenlijk zo populair? De populariteit van webshops is te wijden aan verschillende dingen. Denk bijvoorbeeld aan de toegang tot het internet. Een aantal jaar geleden kon nog bijna niemand op internet, nu kan echt iedereen toegang tot internet krijgen. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een online puzzel winkel, die ga je vinden!

vindbaar zijn is belangrijker dan wat dan ook

Mocht je je afvragen waarom de ene webshop veel populairder is dan de andere, dan is het misschien slim om je te bedenken dat de ene webshop veel meer doet om vindbaar te zijn op internet. Zo zijn er webshops die reclame op verschillende social media kanalen, inclusief linkjes naar de producten van de webshop. Ook kan het zijn dat webshops reclame maken op tv, om zo ook een andere doelgroep aan te spreken. Op deze manier vinden steeds meer mensen de webshop, en dit zorgt ook weer van mond op mond reclame.

Hoe zorg je voor populariteit?

Webshops hebben, zoals hierboven beschreven, veel verschillende manieren gevonden om hun populariteit te laten groeien. Hier komt bij dat er veel bekende mensen zijn die reclame willen maken voor verschillende bedrijven. Hier spelen webshops ook op in. Stel je voor dat je London city wooden city verkoopt in je online puzzel winkel, dan is het toch ideaal dat Victoria Beckham hier reclame voor maakt? Wedden dat je dan veel meer puzzels verkoopt en veel meer mensen over de webshop praten? Zo makkelijk kan het dus zijn.

Zorg voor goede reviews!

Het hebben van goede reviews is enorm belangrijk als je veel nieuwe klanten wilt trekken. Doordat mensen vaak googelen naar een webshop om te checken of de webshop goed is, zal een negatieve review eigenlijk altijd zorgen voor minder klanten. Ook is de mond op mond reclame minder goed. Dit moet je natuurlijk niet hebben als je je webshop groot wilt maken. Zorg er dus voor dat klantvriendelijkheid en kwaliteit altijd op een staat. Het is belangrijk dat je producten op tijd levert en altijd bereikbaar bent voor klanten met vragen of een klacht.

Waarom geen gewone winkel?

Maar waarom zou je een webshop beginnen en geen gewone winkel? Dit is een vraag die veel ondernemers zich afvragen, en dit is natuurlijk logisch. Mensen zullen altijd naar gewone winkels blijven gaan, maar bijna geen enkele gewone winkel heeft geen website. Dus, ook zij combineren een gewone winkel met een webshop. Veel mensen hebben nou eenmaal de behoefte om vanuit thuis spullen te bestellen. Dit bespaart namelijk tijd en moeite. Vooral tijdens de pandemie bleek maar weer hoe populair webshops zijn. Bijna iedereen bestelde online producten en de pakketbezorgers draaiden overuren. Webshops zijn de toekomst, dus wees erop voorbereid.