2021 is nauwelijks voorbij, maar het is nooit te vroeg om na te denken over je hobby’s en interesses voor de toekomst. Of je nu je bestaande portfolio van bezigheden wilt uitbreiden of iets nieuws en anders wilt proberen, de volgende 5 hobby’s zullen groot zijn in 2023!

Tuinieren

Tuinieren neemt de laatste tijd gestaag toe in populariteit vanwege de vele voordelen. Niet alleen is tuinieren een goede oefening, maar het helpt ook het geestelijk welzijn te verbeteren en kan zelfs dienen als voedselbron als het biologisch wordt gedaan. Er zijn veel verschillende soorten tuinieren die onderzocht kunnen worden, van het kweken van groenten tot het aanleggen van bloembedden of het verzorgen van een tuin vol vetplanten. Met de juiste hulpmiddelen en kennis kun je van tuinieren een leuke hobby maken voor 2023!

Houtbewerking

Als je op zoek bent naar een boeiende, praktische hobby die je creativiteit uitdaagt, kijk dan niet verder dan houtbewerking. Met wat basisgereedschap en materialen kun je allerlei dingen maken, zoals meubelstukken of houten beelden die zowel visueel aantrekkelijk als nuttig zijn rond het huis. Plus, met nieuwe ontwikkelingen in de technologie, zoals 3D printen en lasersnijmachines, is er veel ruimte om ook meer geavanceerde projecten te verkennen!

Vogels kijken

Vogels kijken is een geweldige hobby voor iedereen die de natuur in wil en toch veilig thuis kan blijven. Alles wat je nodig hebt is een verrekijker en een internetverbinding (of smartphone), zodat je kunt identificeren wat voor soort vogels je ziet! Plus, vogels kijken heeft tal van gezondheidsvoordelen, zoals een verbeterd concentratievermogen en een verhoogd gevoel van kalmte vanwege het ontspannende karakter. Na een paar uurtjes buiten krijg je een enorm verhelderend gevoel!

Breien

Breien is niet meer alleen voor oma’s; het wordt steeds populairder onder millennials die willen leren hoe ze hun eigen handgemaakte voorwerpen kunnen maken, zoals kleding of accessoires zoals sjaals of mutsen! Het is perfect voor degenen die een gemakkelijke manier willen om hun creativiteit te uiten zonder al te veel geld uit te geven aan benodigdheden; alles wat je nodig hebt is wat garen, naalden, een schaar en basiskennis van breien!

Schilderen

Van abstracte kunstwerken gemaakt met acrylverf tot aquarel landschappen geïnspireerd door Moeder Natuur zelf – schilderen is een van de meest populaire hobby’s omdat het ons in staat stelt onze emoties uit te drukken door middel van kleur en textuur zonder er woorden aan vuil te maken! Zelfs als je geen eerdere schilderervaring hebt, zijn er genoeg online handleidingen beschikbaar die je door elke stap heen helpen, evenals bronnen over kleurentheorie, zodat je prachtige werken kunt maken die passen bij elke denkbare stemming of gevoel!

Investeren

Ja, misschien is dit aanvankelijk zo interessant als alle andere genoemde opties, maar je kan er wel een hele hoop leuke dingen mee bereiken. Je kan dit doen door middel van aandelen, obligaties en zelfs crypto! Wil jij bitcoin kopen of andere crypto? Bekijk het assortiment van Anycoindirect en begin met investeren!