Ben je zelf creatief of heb je kinderen in huis die graag mooie knutselwerkjes maken? Knutselen is een hobby van veel mensen, jong en oud. Het is een creatieve bezigheid waar veel mensen ontspanning in vinden en energie van krijgen. Knutselen is een breed begrip. Jonge kinderen maken tekeningen met potlood, stift of waskrijt. Iets oudere kinderen gaan daarbij ook knippen en plakken met een schaar en lijm. Nog wat oudere kinderen maken mooie tekeningen met glitterpennen etc. Dit soort creatieve knutselaars kunnen urenlang bezig zijn met mooie knutselwerkjes. De eettafel wordt vaak gebruikt om aan te knutselen en tekenen. Om te voorkomen dat verf, stift, lijm of glitters in je tafel terecht komen is het belangrijk om je tafel goed te beschermen.

Bescherm je tafel met tafelzeil

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Uitschieten met de verf, de lijmstift die omvalt, het kan allemaal gebeuren. Je wilt natuurlijk niet dat dit in je tafel terecht komt. Zorg daarom voor goede bescherming. Een tafelzeil is hiervoor heel geschikt. Dit is gemaakt van pvc en dekt je tafel volledig af. Wanneer er geknoeid wordt is dit geen enkel probleem voor je tafelblad. Het zeil zelf kun je gemakkelijk schoonmaken.

Ga je knutselen maak je daarbij ook gebruik van scharen, prikpennen en andere scherpe onderdelen? Een ‘gewoon’ tafelzeil biedt in dat geval niet voldoende bescherming. Kies in zo’n geval voor een extra dik tafelzeil. Dit is transparant en zo’n 2 mm dik. Het is een prima knutselmat op tafel. Natuurlijk moet een scherp onderdeel er niet hard in drukken, want dan gaat het er alsnog doorheen, maar veel schade kan er wel door voorkomen worden. Op Hiptafelzeil.nl vind je dit dikke tafelzeil.